Hanácké bramborové koláče z hladké mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
300 g vařených strouhaných brambor
70 ml mléka
45 ml oleje
3 vejce (žloutky)
45 g cukru
3 g soli
7 g sušeného aktivního droždí
Tvarohová náplň:
450 g tvrdého tvarohu
1 vejce
112 g cukru
5 lžic mléka

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte všechny ingredience na těsto a vytvořte z něj 12 kuliček o hmotnosti 90 g až 95 g, nebo 24 kuliček o hmotnosti 45 g až 50 g. Přikryjte je utěrkou a nechejte vykynout.

  2. Po vykynutí uspořádejte na dva pomaštěné plechy po šesti kuličkách a dlaní je zploštěte. Doprostřed každé placičky pomoučenou skleničkou vymáčkněte důlek a naplňte jej libovolnou náplní.

  3. Potřete koláče zbylými bílky. Pečte v horní části trouby na 200 °C 20 až 25 minut.

  4. Mezitím, co těsto kyne, všechny ingredience na tvarohovou náplň rozmixujte tyčovým mixérem. Naplňte tvarohovou náplní cukrářský pytlík a krouživým pohybem naplňte koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!