Křepelčí mls

Recepty, Předkrmy

Suroviny

18 křepelčích vajíček
200 g pomazánkové máslo bez příchuti
10 uvařených vaječných žloutků
2 lžíce Dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželová nať
sterilovaná kapie
filety z ančoviček

Postup přípravy receptu

  1. Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí pracně a hlavně trpělivě oloupeme. Do misky si dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty.

  2. Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přepůlíme. Nakrájíme si z rohlíků 36 jednohubek a za pomocí cukrářského sáčku, do kterého vložíme všechnu žloutkovo-hořčicovou pomazánku na každé jednohubce utvoříme hnízdo pro křepelčí vajíčko.

  3. Do vzniklého pomazánkového hnízda opatrně vtlačíme půl křepelčího vejce. Dle chuti zdobíme kouskem sterilované kapie nebo kouskem filetu z ančovičky. Na závěr ozdobíme petrželovou natí a před podáváním dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!