Kuřecí maso na paprice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecí masa (může být i z vepřového plecka)
3 PL oleje
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 PL octa
1/2 lžičky cukru
2 lžičky červené mleté papriky
vývar (bujon)
1 cibule
8 ks cherry rajčátek
1 lžičky Solamylu
1 PL nasekané petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.

  2. Potom přidáme česnek rozetřený se solí, bobkový list, ocet, cukr a mletou papriku. Podlijeme vývarem, přimícháme drobně nakrájenou cibuli a na čtvrtinky nakrájená rajčátka, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  3. Nakonec šťávu zahustíme Solamylem, povaříme, dochutíme a posypeme drobně nasekanou petrželkou. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!