Kuřecí maso na paprice
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecí masa (může být i z vepřového plecka)
- 3 PL oleje
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 PL octa
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky červené mleté papriky
- vývar (bujon)
- 1 cibule
- 8 ks cherry rajčátek
- 1 lžičky Solamylu
- 1 PL nasekané petrželové natě
Postup Kuřecí maso na paprice
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
Potom přidáme česnek rozetřený se solí, bobkový list, ocet, cukr a mletou papriku. Podlijeme vývarem, přimícháme drobně nakrájenou cibuli a na čtvrtinky nakrájená rajčátka, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
Nakonec šťávu zahustíme Solamylem, povaříme, dochutíme a posypeme drobně nasekanou petrželkou. Podáváme s rýží.