Halušky s hovězím masem:)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Halušky:
3-4 větší brambory
1 vejce
1 dcl vody
polohrubou mouku
Štáva:
1/2 kg hovězího masa
1 cibuli
1 rajský protlak
1 Masox
špetka pepře
mletá paprika sladká červená

Postup přípravy receptu

  1. Štáva: Cibuli a hovězí si nakrájíme na malé kousíčky. Na rozpáleném tuku uděláme cibulku dozlatova. Předáme hovězí kousíčky,oprančíme. Až je maso zatáhlé, přidáme pepř, červenou papriku i sladkou i pálivou, bazalku. Dávám i grilovací koření bylinkové. (Záleží každému na chuti, jestli někdo má rád ostré). Pak podliji troškou vody, dusím. Až je maso měkčí, zaliji vodou tak po malíček, né moc, přidám protlak a masox. Vaříme dokud maso není měkké a zbavíme se hořké chuti z protlaku.

  2. Halušky: Brambory nastrouhám na nejjemnějším struhadle, přidám 1 vejce, vodu, mouku. At je těsto řidčí. Pak protlačím do vroucí osolené vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!