Guláš z Flámska

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa předního
2 cibule nasekaná
2 tmavé pivo
5 lžic hořčice
4-5 krajíců chleba
2 bobkové listy
větvičky tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce másla na dušení
voda dle potřeby
malé cibule
mrkev
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Lacne hovadzie maso - predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu (vela) a oprazime niekolko minut.

  2. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie vyfucanym na vrch poukladame krajce starsieho chleba natreteho horcicou.

  3. Dame dusit, na nizkom plameni (najlepsie sa robi v liatinovom hrnci) a dusime, sem tam pomiesame, sem tam prilejeme, pivo alebo vodu.

  4. Dusime 2, 3, 4 hodiny - zalezi aku podosvu mate.

  5. Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat, chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky, zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!