Vepřové ledvinky a játra na smetaně s domácím houskovým knedlíkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
500 g vepřových jater
olivový olej a slunečnicový olej - nebo sádlo
2 větší cibule
bobkový list
nové koření
pepř
jalovec
špetka muškátového oříšku
česnek
špetka gulášového koření
špetka chilli
vývar
smetana na zjemnění
mouka hladká na zahuštění mouka
Sůl (jsem nepřidávala, záleží na chuti)
Na knedlíky:
2 hrnečky polohrubé mouky
1 vejce
1/2 kypřícího prášku
sůl
2 nakrájené rohlíky
asi 1/2 l vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím.

  2. Játra nakrájím na malé kousky.

  3. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření.

  4. Dusím doměkka. Nakonec zahustím a zjemním smetanou. Jako přílohu domácí houskový knedlík. Všechno smíchám v míse a uvařím v osolené vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!