Grilované plněné vepřové řízky
Recepty, Vepřové masoPostup Grilované plněné vepřové řízky
Postup přípravy receptu
-
Nádivka: Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší nádivku. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.
Vepřové řízky odblaníme, rozklepeme do šířky, opepříme, poklademe nádivkou, přeložíme na půlky, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Řízky potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-2 hodiny odležet.
Osušíme je, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu potřeného olejem a opékáme 3,5-4 minuty. Obrátíme je, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. Poté dopékáme asi 2 minuty.