Grilované plněné vepřové řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky z kýty
olej
mletý pepř
sůl
20 g másla
60 g salámu
2 vejce
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nádivka: Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší nádivku. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.

  2. Vepřové řízky odblaníme, rozklepeme do šířky, opepříme, poklademe nádivkou, přeložíme na půlky, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Řízky potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-2 hodiny odležet.

  3. Osušíme je, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu potřeného olejem a opékáme 3,5-4 minuty. Obrátíme je, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. Poté dopékáme asi 2 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!