Plnený zelný list z červeného zelí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 malá hlávka červeného zelí
250 g mletého vepřového masa
50 g malé červené čočky
1 bobkový list
1 větší cibule
3 stroužky česneku
200 g anglické slaniny (může být i Oravská slanina)
1 ČL nasekaného tymiánu
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym nebude Vasa sosovica tak na skus….v ziadnom pripade nie rozvarena.

  2. Po uvareni, sosovicu nechame na sitku odtiect.

  3. Cervenu kapustu rozdelime na listy a na 3 minuty ich ponorime do vriacej vody.

  4. Vyberieme ich a nechame vychladnut. Z listov odstranime vsetky hrube zily, tie ktore sa nedaju odstranit, tak ich trochu zrezeme, tak aby nam listy ostali v celku.

  5. Cibulu nakrajame nadrobno a slaninu na male kusky. Polovicu udusenej cibule a 50 g slaniny pridame k mletemu masu. K masu dame sosovicu, nasekany tymian a prelisovane struciky cesnaku, osolime (asi pol CL) a okorenime cerstvo mletym korenim.

  6. Maso vymiesame a naplnime kapustove listy. Ja som naplnila 4 listy a ostala mi jedna gulka bez listu.

  7. Na dno zapekaciej misy dame trochu masla a prelozime zbytok vypecenej slaniny a orestovanej cibule. Kapustu, ktora nam ostala (aj ta surova)nakrajame na male tenke pruzky a pridame do misy.

  8. Uvarila som si vyvar z kocky. Poukladala som naplnene listy do misy a zaliala horucim vyvarom, doliala som este aj horucu vodu.

  9. Misu prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 60 minut a ked som ochutnala nezabalenu gulku, tak som pridala este 20 minut. Podavala som so zemiakovou kasou, omacku som nezahustovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!