Gnocchi aneb noky se špenátem a slaninkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g gnocchi
150 g listového špenátu
400 g slaniny nebo jiné uzeniny
200 g tvrdého sýru
250 ml smetany
vajíčko
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Noky si uvaříme v osolené vodě podle návodu.

  2. Mezitím si spaříme špenát, nakrájíme a osmahneme slaninu na kostičky, nastouháme sýr, nakrájíme česnek a rozkvrdláme vajíčko ve smetaně.

  3. Noky nasypeme do zapékací misky nebo hrnce do trouby.

  4. Zasypeme je sýrem, navrstvíme špenát, lehce osolíme, nasypeme česnek a znovu zasypeme sýrem. Přidáme orestovanou slaninku a posypeme zbylým sýrem.

  5. Zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme na 20 minut péct do trouby na 230 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!