Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

asi 8 velkých zralých meruněk
3 vejce
150 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
50 ml whisky
80 g cukru
trochu dřeně z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu
špetka soli
75 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem. Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru.

  2. V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou, alkoholem, cukrem, vanilkou a špetkou soli. Do směsi přidáme mouku a pořádně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky. Hotovou vaječnou směsí zalijeme připravené meruňky. Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut, až povrch lehce zezlátne. Necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!