Domácí vepřové klobásy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřový bok 4 kg
vepřová plec či kýta 1 kg
sůl
cca 2 dcl vody
mletá paprika sladká
mletá paprika pálivá
mletý pepř
Country koření
prolisovaný česnek
přír. střeva cca 15 m
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Jen přibližně: 4kg vepřového bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, mletý pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp. Country koření. Řádně promíchat.

  2. Nacpat do přírodních střev, nechat přes noc v chladu.

  3. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, domácí klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!