Dalamánky s prefermentem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml mléka
25 g rozpuštěného sádla
1 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžíčky soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
žloutek na potření
hrubá sůl
kmín
Preferment:
200 ml vody
150 g žitné chlebové mouky
1/2 kostky droždí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne.

  2. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment,naposledy jsem dala nakynuté droždí v části mléka s rozpuštěným cukrem.

  3. V pekárně jsem nechala vymíchat a nakynout.Těsto vykynulo nádherně,musela jsem předčasně vytáhnout z pekárny,už bylo na skle.

  4. Těsto rozdělíme na 16 kousků a vyvalíme šišky,dáme na plech,potřeme žloutkem rozšlehaným vidličkou s kapkou vody,sypeme solí a kmínem.

  5. Necháme ještě 15minut kynout na plechu,pak vložíme do rozehřaté trouby na 200°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!