Králík zapečený se zelím a brambory

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 zadní králičí stehna
1 králičí hřbet
8 šalotek
500 g kysaného zelí
50 g uzené slaniny
olej
sůl
pepř
2 bobkové listy
čubrica nebo jiné koření
kmín
1 lžička cukru
nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky.

  2. Zelí propláchneme, hodně vymačkáme a pokrájíme. Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, malé necháme vcelku, větší pokrájíme.

  3. Na tuku v pekáči, ve kterém budeme vše zapékat, necháme rozškvařit slaninu, přidáme šalotky vcelku, maso a asi 5 minut zprudka opékáme, poté přidáme nakrájené zelí a opékáme asi 20 minut, až se vše začne jakoby připalovat a zelí chytne barvu do růžova. Šťáva by neměla žádná zůstat.

  4. Přidáme všechno koření, cukr, promícháme a navrch rozprostřeme brambory, které osolíme, okmínujeme, můžeme je znovu posypat nějakým kořením, postříkáme olejem, mírně podlijeme a dusíme v troubě při 200°c 1,5-2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!