Francouzské brambory sypané sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg den předem uvařených brambor ve slupce
2 špekáčky
10 dkg anglické slaniny
sádlo
1 středně velká cibule
2-3 vejce natvrdo
10 dkg NIVY
Worcester
sůl
koření na americké brambory
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky - zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova).

  2. Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené, oloupané brambory (cca 3 cm), mírně !!! osolíme, opepříme a posypeme americkým kořením, poklademe výše osmahnutými špekáčky, (vypuštěné sádlo si necháme na vrchní vrstvu), nadrobno nakrájená vejce (já ta vajíčka i brambory dělám přes takový to sítko na brambory), navrstvíme další část brambor, znovu mírně!!!! osolíme, opepříme a posypeme americkým kořením a dáme zapéct ve vyhřáté troubě asi 10-15 min., potom to zasypeme na hrubo nastrouhanou nivou a necháme znovu zapéct do mírně zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!