Zapečená bramborová kaše v miskách se slaninou, rajčátky a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 větší miska bramborové kaše (viz poznámka)
máslo na vymazání misek
8 tenkých plátků slaniny
3 vejce
3 KL jemně strouhaného sýra Grana Padano
sůl
2-4 cherry rajčátka
pažitka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zapékácí misky vymažeme máslem. Do středu kaše v každé misce uděláme hlubší důlek, kam vložíme polovinu cherry rajčátka. Kaši v misce obložíme dokola tenkými plátky slaniny.

  2. Misky vložíme do rozehřáté trouby na plech, kam přidáme (cca do 2/3 výše misek) vodu. Zapékáme na 170 stupňů nejdříve cca 8-10 minut.

  3. Mezitím vyšleháme vejce s jemně strouhaným sýrem, se špetkou soli a nakrájenou pažitkou.

  4. Směs se sýrem nalijeme do důlku misek s rozpečenou kaší se slaninou a cherry rajčátkem. Dál pečeme dozlatova. Můžeme i krátce dopéci na programu gril. Zdobíme sýrem, bylinkami a rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!