Brokolice v nivové omáčce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 brokolice
- 150 g Nivy
- menší cibule
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- 250-300 mléka
- 50-100 ml smetany 12% nebo 31%
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
Postup Brokolice v nivové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na drobné růžičky. Dáme je hrnce a zalijeme je lehce vodou, trochu osolíme a uvaříme na skus.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a necháme zesklovatět nakrájenou cibuli s novým kořením. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.
Omáčku stále mícháme a vsypeme nastrouhanou nivu. Podle chuti opatrně osolíme, opepříme a vaříme do rozpuštění sýru.
Když je sýr téměř rozpuštěný, přidáme brokolici bez vody a smetanu. Vodu z brokolice uchováme pro případné zředění.
V této fázi omáčku už jen krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejcem, ale vejce nemusí být.