Rizoto a la lahůdka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 střední cibule
- 1/2 červené kapie
- 1 rajče
- 1 střední mrkev
- 1 stroužek česneku
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 malá plechovka hrášku
- 3 ks kuřecích prsou
- 1 paštika Favorit
- sůl
- pepř
- lžička podravky
- strouhaný sýr
- olej nebo sádlo
- 4 balíčky vařené rýže
Postup Rizoto a la lahůdka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dam varit jedno prso, dam tam pul lzicky podravky.
Uvarime na vyvar do ktereho dame varit ryzi. Na panev s rozehratym tukem dame na drobno nakrajenou cibuli, nechame zpenit. Kdyz cibulka peni, pridam najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrajenou papriku a rajce.
Pridam zbyla 2 najemno nakrajena kureci prsa, osolim, opeprim a dam tam druhou polovinu lzicky podravky. Prikryju panvi.
Ryzi, ktera uz by ted mela byt vlazna, presypu do vetsi misy. Odkryji panev a pridam favorit a prisypu pul plechovky hrasku a pul plechovky kukurice, poradne promicham a znova zakryji.
Uvarene prso vyndam a rozmixuji nebo rozkrajim na male kousky a pridam do ryze, kdyz mam hotovou smes na panvi tak tam dam na 2 minuty jeste prolisovany cesnek, zamicham ale neprikryvam.
Pote vse pridam do ryze a dle potreby dochutim a zaliji vyvarem.