Hovězí kostky na kari

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

30 dkg hovězího předního masa bez kosti
1 polévková lžíce oleje
1 větší cibule
1 větší mrkev
1 kávová lžička kari koření
5 snítek kari koření (smil italský)
1 kostka zeleninového bujonu
sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme.

  3. Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout.

  4. Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa).

  5. Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!