Filety ze pstruha na bramborovém pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

1 čerstvý pstruh (450 g)
2 hrsti mraženého hrášku
hladká mouka
sůl
pepř
celý kmín
přepuštěné máslo
olivový olej
karotka
máslový žampion
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Ze pstruha vyřízneme 2 krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na 2-3 místech šikmo prořízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil. Takto připravené filety zcela bez kostí pouze osolíme a posypeme kmínem.

  2. Z obou stran obalíme v hladké mouce a vložíme kůží dolů na rozpálenou grilovací pánev, na které si krátce předtím dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla. Zprudka opečeme z jedné strany a po opatrném otočení i z druhé strany.

  3. V druhé pánvi si prohřejeme na trošce olivového oleje na klínky nakrájenou karotku a na plátky nakrájený žampion. Vše osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat.

  4. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s trochou bramborového pyré a teplou zeleninou. Rybu servírujeme opečenou kůži nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!