Filety s koprovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z tresky, okouna, štiky, pstruha...
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
kopr
máslo nebo olej na smažení
Na přeliv:
40 g másla
10 g hladké mouky
1 lžíce čerstvě nasekaného kopru
sůl
cca 180 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
citronová kůra
citronová šťáva
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.

  2. Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chuti.

  3. Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!