Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filé z tresky
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 lžíce pesta z medvědího česneku - podle chuti
Polenta:
100 g instantní polenty
200 ml smetany ke šlehání
sůl
hrst lístků hladkolisté petržele
hrst vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple.

  2. Polentu připravíme podle návodu, 200 ml určeného množství vody nahradíme smetanou. Kaši osolíme a promícháme s lístky petržele. Vlašské ořechy nasucho mírně opražíme na rozpálené pánvi.

  3. Polentu i filé s pestem rozdělíme na talíře a všechno posypeme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!