Bůčková dobrota z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřového bůčku bez kosti
1 polévková lžíce tuku (sádlo nebo olej)
1 větší cibule
8 stroužků česneku
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1/2 kávové lžičky celého kmínu
1/4 kostky masoxu
200 ml horké vody
dle potřeby sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů a podlijeme horkou vodou.

  2. Budeme-li dávat masox, tak ho rozdrobíme, pokud ho nechceme použít, nahradíme necelou polovinou kávové lžičky soli.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 30 minut. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, maso vyjmeme.

  4. Nakrájíme na porce a šťávu dle potřeby dochutíme. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík a zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!