Pohankové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek pohankových vloček
1 hrnek bezlepkové mouky (univerzální směsi nebo pohankové)
1/2 hrnku cukru moučka
1 lžíce prášku do pečiva
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku voda dle potřeby
Na ochucení:
sekané ořechy
kokos
rozinky
brusinky
čokoláda na vaření
skořice
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se rozpadající těsto. Je-li směs stále sypká, přidáváme postupně vodu, až než docílíme požadované konzistence.

  2. Z hmoty tvarujeme rukou kuličky. Ty položíme na plech vyložený pečicím papírem a trochu přimáčkneme tak, aby vznikly vyšší placičky. Při tvoření kuliček si můžeme namáčet ruce ve vodě nebo místo kuliček tvarovat vajíčka (nočky) pomocí dvou lžiček.

  3. Pečeme při 180°C asi 15 minut (doba pečení je individuální, záleží na každé troubě). Na fotografiích jsou kombinace kakao + ořechy a skořice + kokos.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!