Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cca 300 g fazolových lusků (mám na zahrádce krásně fialové,těšila jsem se, jak budou krásné na talíři, ale varem zezelenaly)
2 lžíce oleje
50 g uzené slaniny
2 stroužky česneku
sůl
pepř
parmazán
krutonky z opečených koleček rohlíku

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme.

  3. Přihodíme plátečky česneku a vzápětí i okapané fazolky.

  4. Restujeme na prudším ohni tak, aby se jídlo opékalo, ne dusilo!

  5. Když začnou lusky zlátnout,osolíme a opepříme a je hotovo.

  6. Na talířích posypeme hoblinkami parmazánu a přidáme několik křupavých krutonků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!