Polévka s domácí tarhoňou

Recepty, Polévky

Suroviny

polohrubá mouka
1 vejce
trocha vody (na přípravu tarhoni)
mletá paprika sladká nebo pálivá
1 ks cibule
1 ks červené papriky
2 ks rajčat
2 ks větších brambor
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těsto na tarhoňu - vypracujeme mouku, vejce a trochu vody do tuhého stavu. Dále těsto rozdrobíme na cca 1 cm droby a necháme chvíli odpočinout.

  2. Do hrnce dáme lžíci oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zprudka osmahneme (né do zlatova), dále přidáme cca 1 lžíci mleté papriky, přidáme na drobno nakrájená rajčata a zalejeme vlažnou vodou (cca 1,5 litru). Přidáme na kostky nakrájenou papriku a brambory. Přikrejeme pokličkou a vaříme.

  3. Mezitím si tarhoňu připravíme ve vroucí osolené vodě, poté zprudka osmahneme na pánvi na oleji a přidáme do polévky.

  4. Vaříme do měkka, přidáme pepř a sůl dle chuti a dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!