Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g fazolí, předem uvařených nebo scezených z nálevu
1 větší cibule
1-2 stroužeky česneku, dle chuti
2-3 nakládané okurky
2-3 zralá, pevná rajčata
1 paprika
bylinky dle chuti: čerstvý tymián, bazalka, petrželka...
2 lžíce oleje
ocet jablečný, balsamico nebo nálev z okurek na dochucení
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru, buď předem uvařené nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle vlastní chuti, protože někdo preferuje to a druhý něco jiného, proto je množství psáno orientačně. Zeleninu krájíme na drobno, smícháme jí s fazolemi.

  2. Zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem, bylinkami, maličko octem nebo nálevem a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet. Pak podáváme buď samotné nebo s čerstvým pečivem, ale klidně i ke grilovanému masu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!