Fazolová fajrovačka s červenou řepou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 konzerva červených fazolí v slaném nálevu
1 hrst pórku
1 větší mrkev nakrájená na kolečka
200 g celeru nakrájeného na kostičky
1 větší cibulka nakrájená na kostičky
3 menší slupek zbavená rajčátka (nakrájená na osminky)
1 větší červená řepa (pečená hodinu v alobale potřeném olejem)
1 stroužek česneku
2 lžíce sádla
2 litry hovězího vývaru nebo uzeného vývaru
2 lžíce rajského protlaku
50 g jemně pokrájeného špeku
sůl
pepř
mletý kmín
bobkový list
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut.

  2. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření, celý pepř, rajčata a nadrobno pokrájený česnek.

  3. Po 20 minutách do polévky vložíme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a pórek, přilijeme rajský protlak a k samému konci pak fazole i s nálevem a uzenou papriku.

  4. Krátce provaříme, osolíme podle chuti, vyjmeme koření a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!