Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty

Recepty, Polévky

Suroviny

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
kousek strouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
1 kg dýně (zbavené semen, oloupané a nakrájené na kousky)
300 g jablek (oloupaných, jadřinců zbavených a na kousky nakrájených)
1,5 l kuřecího vývaru
sůl
8 plátků toustového chleba
1 lžíce Dijonské hořčice
strouhaný tvrdý sýr
tymián čerstvý nebo sušený

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku.

  2. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte.

  3. Přidejte dýni a jablka a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo.

  4. Rozmixujte a podle potřeby dosolte.

  5. Polévku podávejte ozdobenou smetanou a petrželkou a s tousty: chleby namažte máslem, hořčicí, posypte tymiánem a strouhaným sýrem. Dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!