Fazolky a kuřecí na paprice

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g čerstvých zelených fazolek nebo mražených
2 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
1 větší cibule
1 PL červené sladké papriky
250 ml sladké smetany na vaření
sůl
Světlá máslová jíška:
máslo
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso a fazolky si nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, zaprášíme paprikou, necháme rozvonět a podlijeme cca 200 ml vody nebo vývaru.

  2. Dusíme přibližně 30 minut a přidáme fazolky. Dusíme ještě 12-15 minut, přilijeme smetanu, zahustíme jíškou a ještě 5 minut prováříme. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!