Fazolkový salát s cuketou

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g fazolových lusků
2 malé cukety (průměr do 3 cm)
2 cibule (efektní je červená)
1 PL hrubozrnné francouzské hořčice
1 PL obyčejné plnotučné hořčice
3 PL olivového oleje
špetka pepře
trochu soli
podle chuti citron
špetka moučkového cukru
asi 1 PL vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Lusky očistíme, umyjeme, pokrájame, vhodíme do vriacej vody a uvaríme na skus.

  2. Cuketu čiastočne ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, varíme vo vode asi 1 minútu.

  3. Lusky aj cuketu schladíme, pridáme pokrájanú cibuľu.

  4. Zalejeme marinádou, ktorú pripravíme:Do horčice po kvapkách pridávame a miešame olej, korenie, citrón, soľ, vlažnú vodu a štipku cukru.

  5. Šalát premiešame a necháme odstáť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!