Pařížské řezy Danča

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek vody
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
3 šlehačky
2 tyčinky ledových kaštanů
1/2 čokolády na vaření
Na posyp:
nastrouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen metličkou míchat, dokud se čokoláda nerozpustí. Smetana musí nejprve zchladnout při pokojové teplotě, pak ji přesuňte na noc odpočívat do lednice.

  2. Suroviny na dva korpusy vyšleháme elektrickým šlehačem na těsto. Hned rozetřeme na plechy vyložené pečicím papírem a dáme péct do trouby na 170 stupňů, na cca 15 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

  3. Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus. Krém přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladu odpočinout. Potom zbytek krému natřeme na povrch a posypeme nastrouhanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!