Raffaelláček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
50 g sušenek Koka od Opavia
130 g hladké mouky
40 g cukru krystal
70 g změklého másla
25 ml oleje
Náplň:
400 g Lučiny (může být domácí)
4 polévkové lžíce strouhaného kokosu
400 ml kokosové mléko od Müller (má 400 ml, sem použijeme 1/2, zbytek na zdobení)
2 velká vejce
1/2 sáčku kokosového pudinku
100 ml Salka
1 polévková lžíce moučkového cukru
Zdobení:
(200 ml kokosového mléka - viz výše)
200 ml smetany na šlehání
1 kokosový pudink za studena Olé
1 ztužovač šlehačky (není nutný)
Rafaelo (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice.

  2. Připravíme si náplň - lučinu vymícháme s cukry, salkem a 200 ml kokosového mléka, přidáme strouhaný kokos a pudinkový prášek.

  3. Po jednom vmícháme vejce a náplň nalijeme na korpus.

  4. Pečeme při 160 stupních asi 50 minut (náplň musí být tuhá). Necháme zcela vychladnout a přemístíme do lednice.

  5. Na zdobení vyšleháme všechny suroviny elektrickým šlehačem do tuha a zdobíme dle vlastní fantazie (mně hodně zbylo, ale je možné potřít celý povrch...) a přidáme kuličky Raffaello.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!