Raffaelláček
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 50 g sušenek Koka od Opavia
- 130 g hladké mouky
- 40 g cukru krystal
- 70 g změklého másla
- 25 ml oleje
- Náplň:
- 400 g Lučiny (může být domácí)
- 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- 400 ml kokosové mléko od Müller (má 400 ml, sem použijeme 1/2, zbytek na zdobení)
- 2 velká vejce
- 1/2 sáčku kokosového pudinku
- 100 ml Salka
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- Zdobení:
- (200 ml kokosového mléka - viz výše)
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 kokosový pudink za studena Olé
- 1 ztužovač šlehačky (není nutný)
- Rafaelo (kuličky)
Postup Raffaelláček
Postup přípravy receptu
-
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice.
Připravíme si náplň - lučinu vymícháme s cukry, salkem a 200 ml kokosového mléka, přidáme strouhaný kokos a pudinkový prášek.
Po jednom vmícháme vejce a náplň nalijeme na korpus.
Pečeme při 160 stupních asi 50 minut (náplň musí být tuhá). Necháme zcela vychladnout a přemístíme do lednice.
Na zdobení vyšleháme všechny suroviny elektrickým šlehačem do tuha a zdobíme dle vlastní fantazie (mně hodně zbylo, ale je možné potřít celý povrch...) a přidáme kuličky Raffaello.