Těstoviny se smetanou a hruškou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

hrst libovolných těstovin
alespoň pár lístků rukoly (špenátu či jiného čerstvého listového salátu)
cca 100 g drůbežích prsou
2 lžíce olivového oleje
sůl
barevný pepř
sladkou papriku
sušený česnek
trochu petrželky
1 hruška
1/2 kelímku smetany na vaření (šel by použít třeba i jogurt)
kousek smetanového Camembertu brie (dietnější variantou by mohla být třeba natrhaná Mozzarella)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nasolíme a namarinujeme v olivovém oleji s kořením. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

  2. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.

  3. Rozehřejeme si pánvičku nasucho a dáme na ni opéct maso - opečeme prudce z obou stran, poté dáme na prkýnko bokem. Ztlumíme plamen.

  4. Na pánvičku, ze které jsme právě vytáhli maso, dáme kousky hrušky a zlehka orestujeme. Podlijeme trochou vody (ne, aby to v tom úplně plavalo! cca 2 lžíce), promícháme, přisolíme, případně můžeme přidat ještě trochu pepře, a podlijeme trochou smetany. Povaříme asi minutu. Mezitím si steak nakrájíme na malé kousky a poté přidáme zpátky na pánvičku a smícháme se smetanovou směsí.

  5. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme vlažnou vodou a vrátíme do hrnce mimo sporák. Zamícháme do nich lístky salátu a přendáme na talíř. Poté přelijeme smetanovou směsí s masem a hruškami a na závěr přidáme pár kousků camembertu na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!