Falešný Kuba (Kubík)

Recepty, Ostatní

Suroviny

kroupy
česnek
cibule
salám Gothaj (nebo podobný)
sůl
pepř
sádlo
všechny ingredience dáváme podle množství krup a vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.

  2. Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.

  3. Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.

  4. Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.

  5. Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na Kubíkovi nevytvoří jakási krustička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!