Džem z citrusů
Recepty, ZavařeninyPostup Džem z citrusů
Postup přípravy receptu
-
1.den. Citrusy pořádně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Odkrojíme prdelky, a nakrájíme na co nejtenčí plátky(silné se nerozvaří). Posbíráme jadérka a zavážeme je do plátýnka. Nakrájenou směs zvážíme, dáme do mísy, přidáme jadérka a přilijeme vodu. 1.8 l na 1 kg směsi. Dáme na 24 hodin do chladu louhovat.
2.den. Směs i s jadérky přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 1. hodinu.
Poté přelijeme zpátky do mísy, a dáme do chladu opět na 24. hodin.
3.den. Vyndáme jadérka, směs zvážíme, přelijeme do hrnce a přidáme cukr (1,3 kg cukru na 1 kg směsi). Přivedeme k varu a opět 1 hodinu vaříme. Po uvaření plníme do sklenic, které necháme otočená minimálně 1 hodinu.