Džem z citrusů

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

600 g citronů
400 g pomerančů
voda
cukr

Postup přípravy receptu

  1. 1.den. Citrusy pořádně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Odkrojíme prdelky, a nakrájíme na co nejtenčí plátky(silné se nerozvaří). Posbíráme jadérka a zavážeme je do plátýnka. Nakrájenou směs zvážíme, dáme do mísy, přidáme jadérka a přilijeme vodu. 1.8 l na 1 kg směsi. Dáme na 24 hodin do chladu louhovat.

  2. 2.den. Směs i s jadérky přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 1. hodinu.

  3. Poté přelijeme zpátky do mísy, a dáme do chladu opět na 24. hodin.

  4. 3.den. Vyndáme jadérka, směs zvážíme, přelijeme do hrnce a přidáme cukr (1,3 kg cukru na 1 kg směsi). Přivedeme k varu a opět 1 hodinu vaříme. Po uvaření plníme do sklenic, které necháme otočená minimálně 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!