Vepřové kousky na žampionech a kapiích

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g pokrájené vepřové plece
180 g hnědých žampionů
olej
1 větší cibule
červená papriková pasta
sůl
pepř
sterilovaná, okapaná a pokrájená kapie
voda (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Vmíchámne paprikovou pastu, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Ke konci dušení přidáme k masu pokrájené žampiony a scezenou pokrájenou sterilovanou červenou kapii. Dál dusíme doměkka. Zahustíme moukou smíchanou s vodou a ještě necháme probublat cca 10-12 minut. Podáváme se zeleninovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!