Dýňový krém s bílým vínem

Recepty, Polévky

Suroviny

dýně (cca 600g)
2 velké stroužky česneku
80 g másla
suché bílé víno (1-1,5 dcl)
2 bobkové listy
1 zeleninový bujon
sůl
pepř
zakysaná smetana
dýňová semínka
dýňový (nebo ořechový) olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek.

  2. Zalít vínem a počkat, až se vypaří.

  3. Zalít necelým litrem horké vody, vhodit bobkový list a kostku bujonu). Vařit, dokud není dýně měkká (do 10 minut).

  4. Hrnec odstavit, odstranit bobkové listy, obsah důkladně rozmixovat tyčákem, dosolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.

  5. Na talíři zdobte kopečkem zakysanky, nasucho opraženými dýňovými semínky a zakápněte dýňový olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!