Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g čirokové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička perníkového koření
1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó
4 lžíce oleje
400 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin ručním šlehačem vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut.

  2. Hotový koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Povrch můžeme polít citronovou polevou (moučkový cukr + citronová šťáva), případně jen pocukrujeme. Před podáváním necháme alespoň šest hodin rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!