Kohout po slovácku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kohout
- 150 g žampionů
- 200 g cibule
- 100 g moravské klobásy
- palice česneku
- 30 g másla
- 100 g kečupu
- 2 dcl vína
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kohout po slovácku
Postup přípravy receptu
-
Rozporcovaného kohouta osolíme, opepříme, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodinky, jednou obrátíme.
Na pánev dáme máslo, trošku oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, chvilku restujeme, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, restujeme asi 5 minut, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou klobásu, posekaný česnek.
Chvilku restujeme, přidáme kečup, víno a necháme chvilku podusit, pak směs nalijeme na kohouta a pečeme do měkka. Příloha různě upravené brambory a zeleninové saláty.