Kohout po slovácku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kohout
150 g žampionů
200 g cibule
100 g moravské klobásy
palice česneku
30 g másla
100 g kečupu
2 dcl vína
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozporcovaného kohouta osolíme, opepříme, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodinky, jednou obrátíme.

  2. Na pánev dáme máslo, trošku oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, chvilku restujeme, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, restujeme asi 5 minut, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou klobásu, posekaný česnek.

  3. Chvilku restujeme, přidáme kečup, víno a necháme chvilku podusit, pak směs nalijeme na kohouta a pečeme do měkka. Příloha různě upravené brambory a zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!