Dýňový dort s pomerančovým krémem šmakoun

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na těsto:
230 g oloupané dýně hokkaido jemně nastrouhané
220 g oloupaných jablek jemně nastrouhaných
1 kávová lžička skořice
80 g vlašských ořechů nastrouhaných
75 g českého ghíčka nebo oleje
50 g medu (třtinového cukru)
1 vejce
2 kávové lžičky jedlé sody
80 g špaldové mouky
50 g pohankové mouky
50 g rýžové mouky.
Na krém:
500 g měkkého tvarohu
200 g pomerančového krému šmakoun
20 g ořechů na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dýni, jablka, skořici, ořechy, máslo, vejce a med.

  2. Přidáme mouky smíchané s jedlou sodou a promícháme.

  3. Nalijeme do formy vyložené pečicím papírem, nebo vymazané a vysypané, a pečeme na cca 180 °C cca 45 min. Zkoušíme špejlí, až zůstane čistá. Po vychladnutí rozkrojíme, naplníme krémem, pomažeme i svrchu a posypeme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!