Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 lžíce rostlinného oleje
3 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na malé kostičky)
200 g plátek hovězí svíčkové (může být i roštěnec)
1 lžíce vinného octa
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce hrubozrnné hořčice
estragon nebo provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, aby měla i pokličku,) rozpalte lžíci oleje, vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi 10 minut opékejte.

  2. Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte pokličku a asi 5 minut opékejte.

  3. Osolte a opepřete maso, rozpalte v pánvi zbývající olej a osmahněte steak – zhruba minutu a půl.

  4. Maso přemístěte na talíř, vlijte do pánve ocet a pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici.

  5. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, případně přidejte provensálské koření a podle chuti osolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!