Dýňovo- kuřecí kari

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší dýně Hokkaido
400 g kuřecích prsou
2 šalotky
3 stroužky česneku
1 lžíce thajské curry pasty
2 lžíce rybí omáčky
1 konzerva kokosového mléka - 185 ml
limetková šťáva z jedné limetky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce s vařící vodou.

  2. Vaříme na skus, cca8-10 minut. Zcedíme a dáme stranou.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přídáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dozlatova.

  4. Poté maso vybereme děrovanou naběračkou a do pánve dáme jemně pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět.

  5. Vložíme k ní plátky česneku, které mírně opečeme společně se šalotkou, přidáme rybí omáčku, curry pastu, limetkovou šťávu, cukr, přilijeme kokosové mléko a vše přivedeme k varu.

  6. Vrátíme do pánve opečené maso, připravenou dýni a vše společně krátce povaříme na mírném ohni.

  7. Servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!