Dvojí maso pečené na zázvoru s dušenou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 druhy masa:
krůtí stehno + vepřová plec
3 cibule
5 stroužků česneku
tak 5 cm velkého zázvoru
podle velikosti masa ještě sušený zázvor
sůl
olej
mražená zelenina Mochovská směs nebo jiná
3 lahůdkové cibulky
1/2 masoxu
2 lžíce cukru
sůl
olej
trošičku vody
kdo chce může dát trochu instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Masa si omyjeme, vysušíme, osolíme a pěkně ze všech stran posypeme sušeným zázvorem, necháme ho odpočinout a zatím si na proužky nakrájíme cibule, na plátky česnek, dáme do pekáčku s olejem a promícháme.

  2. Pak si očistíme zázvor, který nakrájíme na malé kousky a ty dáme na cibuli. Navrch položíme připravené maso, podlijeme vodou (ne aby plavalo) a přikryjeme druhým pekáčem, dáme péct, občas můžeme podlít, abychom měli dostatek šťávy.

  3. Celou dobu pečeme maso přikryté (kdo chce, může posledních 10 minut maso odkrýt, ale já pekla celou dobu jen přikryté a maso bylo jako dort).

  4. Do kastrůlku dáme olej, až je horký přidáme bílé části cibulek nakrájených na kolečka, pak vysypeme mraženou zeleninu, dáme masox, cukr a dusíme jen krátce, nakonec podle chuti dosolíme, přilijeme maličko vody, ještě podusíme tak 5 minut.

  5. Dáme pokrájenou zelenou část z cibulek a lze posypat troškou jíšky promíchat a povařit až nám zelenina zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!