Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky bez kosti(po 120-150 g)
sůl
Marináda:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžíce tekutého medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané)
2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
1 lžička mletého černého pepře
1 strouhnutí citrónové kůry
2 strouhnutí pomerančové kůry
Příloha:
6-8 brambor s pěknou slupkou
6 sušených rajčat
2 červené cibule
4 stroužky česneku
1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
olivový olej (zhruba 3-4 lžíce)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet.

  2. Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí.

  3. Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí.

  4. Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu.

  5. Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct.

  6. Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova.

  7. Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!