Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

(na vývar)
2 ks vepřovho předního kolena
1 cibule
4 stroužky česneku
3 bobkové listy
2 kostky zeleninového bujónu
15 kuliček pepře
na pečení
(uvařené kolena)
10 stroužků česneku
1 cibule
4 pl sojové omáčky
1 pl drceného kmínu
2 pl oleje
4 dcl vývaru z kolen
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 litrového papiňáku (tlakového hrnce) dáme očištěné kolena, česnek, cibuli i se slupkou pro lepší barvu vývaru, bobkové listy, pepř a zeleninové bujóny.

  2. Vše zalijeme 2 litry horké vody, hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum vaříme pod tlakem 50 minut.

  3. Po ochlazení hrnec otevřeme, kolena vybereme, vykostíme a nakrájíme na úhledné porce.

  4. Troubu si zapneme na vyhřátí.

  5. Očistíme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky.

  6. Do kastrůlku na rozehřátém oleji 4 minuty restujeme cibuli, pak přidáme česnek a ještě 3 minuty restujeme do světle zlatavé barvy.

  7. Nachystáme si větší hlubší pekáček do kterého přendáme orestovanou směsku, kastrůlek vypláchneme 3 dcl vývaru z kolen, přilijeme do pekáčku, přidáme sojovou omáčku, kmín a vše dobře rozmícháme.

  8. Přidáme připravené naporcované maso, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon nepřikryté pečeme 20 minut.

  9. Poté troubu vypneme, hotové maso podlijeme 1 dcl horkého vývaru a necháme ještě 10 minut v troubě odpočinout. Podáváme se zelím a knedlíkem,hodí se i šťouchané brambory, nebo si dáme pouze s křenem, nebo hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!