Dvojctihodné medové koláčky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
1 vejce
1 žloutek
3 lžíce tekutého medu
100 g rozpuštěného másla
1 lžíce citronové šťávy
špetka soli
500 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
25 g čerstvého droždí
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce medu
Povidlová náplň:
200 g povidel
1 lžíce medu
2 lžíce rumu
špetka skořice
hrst mletých piškotů na zahuštění
1 vejce na potření
hrst mandlových nudliček na posypání koláčků

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 24 stejných dílků.

  2. Každý kousek těsta roztáhneme na placičku, do středu dáme lžičku tvarohové náplně a z těsta zabalíme kuličku. Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.

  3. Pak v každé kuličce opatrně utvoříme důlek a naplníme ho povidly. Nakonec koláčky na okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými nudličkami.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova.

  5. Tvarohová náplň: tvaroh dobře utřeme s vejcem, cukrem a medem. Povidlová náplň: povidla rozmícháme s medem a rumem, přidáme skořici a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!