Dvojbarevný tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
6 vajec
8 lžic cukru krupice
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hl. mouky
1 lžíce hrubé mouky
1 lžíce solamylu
1 lžíce kakaa
Krém: 250 g měkkého tvarohu
2 zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
1,5 sáčku želatinového ztužovače za studena
vanil. cukr
moučka cukr podle chuti.
1 konzerva jahod
čokoládová poleva
trochu máslového krému pod polevu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do tuha, pak lehce vmícháme smíchané mouky s kakaem. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170°C. Po upečení necháme vychladit.

  2. Krém: Ušleháme šlehačku, smícháme zakysanou smetanu s tvarohem a cukry a přidáme ušlehanou šlehačku, promícháme a zašleháme želatinový ztužovač připravený podle návodu. Část hmoty odebereme a zašleháme kakao.

  3. Z korpusu odřízneme část na přikrytí tunelu a část, která by byla navíc, musíme si naměřit podle formy délku, na výšku mi piškot přečníval přes formu, to nevadí, zákusek byl vyšší. Formu použijeme na srnčí hřbet, já měla tu vyšší hranatou.

  4. Formu vyložíme potravinářskou fólií nebo igelitovým sáčkem a vložíme piškotový korpus odměřený na délku, šíři doplníme odřezanými kousky.

  5. Krém bílý dáme dolů, na něj rozložíme jahody, pak hnědý krém a zas bílý, až máme plnou formu, přiklopíme odkrojenou částí korpusu a dáme vychladit, nejméně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

  6. Pak vytáhneme ven z formy, chycením za folii, vrch potřeme krémem máslovým a polijeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!