Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

kostka měkkého tvarohu
1 vejce
asi 200 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
kus másla
Na 4 porce smetanové omáčky:
1 žloutek
lžíce moučkového cukru
kelímek smetany ke šlehání (31%)
vanilkový cukr (vanilkové aroma nebo vanilkový lusk)

Postup přípravy receptu

  1. Začneme smetanovou omáčkou: ohřejeme smetanu, nesmí přejít do varu.

  2. Vedle do misky si připravíme žloutek, vanilkový cukr a metličkou rozšleháme.

  3. Až bude smetana horká, tak ji pomalu přiléváme do misky se žloutkem a van. cukrem za neustálého míchaní. Opět dáme vařit, nesmí projít varem. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice.

  4. Vyndáme z obalu tvaroh, přidáme máslo, vejce, špetku soli, moučkový cukr, polohrubou mouku a vytvoříme těsto. Pozor s moukou, raději méně než více, jinak by bylo těsto moc tuhé.

  5. Zabalíme do těsta jahody a dáme zcela ponořené do vařící vody na 8 minut, opatrně při vkládání do hrnce.

  6. Vedle si rozehřejeme pánev, dáme máslo a na ně rozkrojené jahody. Vaříme jenom chvíli, aby jahody neztratily barvu. Naservírované knedlíky polejeme jahodami. Z lednice vytáhneme již ztuhlou smetanovou omáčku a také přelijeme knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!