Dušené vepřové v bylinkové cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového masa (plec, krkovice...)
sůl
pepř mletý
drcený kmín
200 g cibule
3 stroužky česneku
snítka tymiánu
rozmarýn snítka
sádlo nebo olej
vývar nebo černé pivo na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova.

  2. K osmaženému masu přisypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a drcený kmín dle chuti a bylinky. Smažíme do té doby, než cibule zesklovatí, pak zaklopíme a dusíme za občasného podlití vývarem nebo černým desetistupňovým pivem a promíchání, pod poklicí, na mírném ohni nebo v troubě do změknutí masa. Podléváme jen malým množstvím tekutiny a raději vícekrát, aby se vytvořil cibulovo-bylinkový sos.

  3. Pokud budeme dusit bylinkové kostky v troubě, doporučuji na posledních cca 25 minut přidat k masu i řádně očištěné menší brambory, které s masem dopečeme-dodusíme doměkka. Pokud budeme dusit v hrnci, podáváme maso se šťouchanými bramborami, noky nebo gnocchi. Přidat můžeme okapané kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!