Dušené vepřové v bylinkové cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového masa (plec, krkovice...)
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- 200 g cibule
- 3 stroužky česneku
- snítka tymiánu
- rozmarýn snítka
- sádlo nebo olej
- vývar nebo černé pivo na podlévání
Postup Dušené vepřové v bylinkové cibuli
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova.
K osmaženému masu přisypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a drcený kmín dle chuti a bylinky. Smažíme do té doby, než cibule zesklovatí, pak zaklopíme a dusíme za občasného podlití vývarem nebo černým desetistupňovým pivem a promíchání, pod poklicí, na mírném ohni nebo v troubě do změknutí masa. Podléváme jen malým množstvím tekutiny a raději vícekrát, aby se vytvořil cibulovo-bylinkový sos.
Pokud budeme dusit bylinkové kostky v troubě, doporučuji na posledních cca 25 minut přidat k masu i řádně očištěné menší brambory, které s masem dopečeme-dodusíme doměkka. Pokud budeme dusit v hrnci, podáváme maso se šťouchanými bramborami, noky nebo gnocchi. Přidat můžeme okapané kysané zelí.