Uzená česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 litru vývar z uzeného masa
10 dkg uvařeného uzeného masa
1 syrové vejce
1 mrkev
5 dkg paprikové libové slaniny (plátky)
2 brambory
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky a paprikovou slaninu na jemné nudličky. Přidáme vše k základu a necháme chvilku restovat.

  2. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a malou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké a poté rozkvedláme do ještě vařící polévky jedno syrové vejce a můžeme podávat. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!